Cím: 1139 Budapest, Váci út 91. Fax: (+36) 1 468-2917
Tel.: (+36) 1 273-2090, (+36) 1 273-2091 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az alábbiakban szerzőink rövid bemutatkozását olvashatja. Ha Ön előfizetőnk, és kérdezni szeretne valamelyiküktől, ezt ide kattintva teheti meg, szerzőnk 10 munkanapon belül ingyen válaszol Önnek.

v Csík Árpád v Dr. Gáts Andrea v Dr. Szakács György v Dr. Zöld András
v Fischer Tamás v Kurunczi Mihály v Nagy Balázs v Osztroluczky Miklós
v Severnyák Krisztina v Soltész Ilona v Szalay Zsuzsa v Tóth Elek

 

Dr. habil. Csík Árpád

Alkalmazott matematikus, PhD, szakterülete az épületenergetikai optimalizáció.

Dr. Gáts Andrea

Ügyvéd, szabályozási szakjogász. 1996-ban a Janus Pannonius Állam- és Jogtudományi Egyetemen jogász, 2006-ban az ELTE-n szabályozási (kodifikátor) szakjogász szakképzettségét szerezte meg. A Magyar Építész Kamara és a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara jogi tanácsadója, 2005-től a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének Főtitkára.

Dr. Szakács György

Okleveles építészmérnök, épületszigetelő szakmérnök, zaj- és rezgéscsökkentési szakmérnök. Szakterületei: épületakusztika, épületenergetika, szabványosítás, építési termékek. Dolgozott az Építéstudományi Intézet Akusztikai Laboratóriumában, a Wienerberger Téglaipari Rt-nél és a Magyar Szabványügyi Testületnél. A SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Karán óraadóként az épületakusztika előadója. Oktat továbbá a műszaki ellenőri szakképzésben, valamint a MÉK és az MMK továbbképzésein. A műszaki ellenőri képzésben országos szakmai vizsgaelnök.

Dr. Zöld András

Okleveles gépészmérnök, a műszaki tudomány doktora. Tíz éven át a BME Épületenergetika és Épületgépészeti Tanszékének vezetője, majd a BME Építészmérnöki Karának tudományos dékánhelyettese. A BME Építészmérnöki Karán előadásokat tartott a Fűtés és Légtechnika c. tárgyakból, bevezette az Épületfizika kötelező és két új, épületenergetikai témájú választható tárgyakat, több éven át épületfizika előadásokat tartott két különböző szakmérnöki tanfolyamon.

Fischer Tamás

1994 óta tevékenykedik épületgépész-mérnökként. Munkái a szakágon belül a műszaki szakértésekre, tervellenőrzésekre, felelős műszaki vezetésre, illetve műszaki ellenőrzésre terjednek ki. 1997 szeptembere óta a Mérnökkamara tagja. Épületgépészeti igazságügyi szakértőként rendszeresen vesz részt peres ügyekben. Teljes körű energetikai tanúsító. A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tagja.

Kurunczi Mihály

Kurunczi Mihály 57 éves közgazdász-üzemmérnök, energetikus. Pályáját az 1980-as években az olajfűtés gázzal való kiváltásának korában kezdte és 35 év után, ma a gáz helyi energiaforrásokkal való kiváltásán fáradozik. Volt technológus ipari gépgyárban, energetikus és főmérnök mezőgazdasági üzemekben, városi főenergetikus és távhőszolgáltató igazgatója, megismerve a hazai energetika fogyasztói oldalának jelentős vertikumát. Tíz éve vállalkozóként közreműködik elsősorban önkormányzati energetikai rendszerek korszerűsítésén, gazdaságos és jövőbe mutató racionalizálásán. 20 évvel ezelőtt került közelebbi kapcsolatba a geotermiával és irányításával valósult meg a 20 MW hőteljesítményű hódmezővásárhelyi geotermikus közműrendszer első két üteme. A Brunnen Hőtechnika Kft. ügyvezetője.
A Magyar Termálenergia Társaság és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület tagja, az előbbinek 2003 óta elnöke.

Nagy Balázs

Szerkezet-építőmérnök MSc, épületenergetikai szakmérnök, doktorandusz a BME Magasépítési Tanszékén. Kutatási területei a környezetfüggő fűtési energiaigények számításának pontosítása, többdimenziós tranziens hőtechnikai szimulációk és a passzív napenergia hasznosításának kérdéskörei. 2013-ban I. helyezést ért el az Országos Tudományos Diákkonferencián. Vállalkozásában dinamikus szimulációkon alapuló épületfizikai, energetikai és épületszerkezeti tanácsadást, valamint szerkezetdiagnosztikai méréseket készít. A Magyar Mérnöki Kamara tagja, épületenergetikai tanúsító.

Osztroluczky Miklós

Okleveles építészmérnök, PhD, a műszaki tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár.

Severnyák Krisztina C.E.M.
Okleveles építészmérnök
Energetikai szekértő

Építész tanulmányait a JPTE és Dublin Institute of Technology építészmérnöki szakon végezte. 2012-ben BME Gépészmérnöki Kar technológiai menedzser szakirányú szakon energetikai szakmérnöki diplomát szerzett. 2009 óta a Magyar Építész Kamaránál bejegyzett energetikai tanúsítóként és auditorként jegyeznek. Jelenleg a Debreceni Egyetem Földtudományok Doktori Iskolájában PhD hallgató Zöld András professzor vezetésével.

Az elmúlt évek során többek között energetikai auditok épületenergetikai munkarészét készítette, vállalkozások energiahatékonysági koncepcióját alakította. A feladatköre kiterjedt a munka felmérésétől a veszteségek meghatározásán keresztül a megtakarítási lehetőségek ismertetéséig, a végleges koncepció kiválasztásáig. Érdeklődés esetén az auditok alapján javasolja különböző pályázatokon való részvételt, segíti a beruházások előkészítését, az elfogadott koncepció szerint megvalósíthatósági tanulmányokat készít, minőségbiztosításokat végez. 2011 és 2012 között az Energiaklub energiahatékonysági projektjei tartoztak hozzá, ez idő alatt készítették el többek között az Épületek energetikai követelményeinek költségoptimalizálása kutatást, mely a 7/2006. TNM rendelet javasolt módosítását tartalmazta. A kutatás egyben alapja volt 2013-ban Magyarország Európai Bizottság Energia Főosztályhoz benyújtott 2010/31/EU irányelv 5. cikk (2) bekezdés szerinti jelentésének. Jelenleg saját praxisában energiatudatos villákat tervez.

Soltész Ilona

Okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Európa szakértő. Építész tervezőként dolgozott, majd önkormányzatoknál hatósági, majd városrendezési feladatokat látott el. Egy budapesti kerület műszaki igazgatójaként változatos műszaki problémák megoldásában szerzett tapasztalatot. 1998-tól építésügyi Európai Uniós feladatokkal foglalkozik a mindenkori építésügyért felelős főhatóságnál.

Dr. Szalay Zsuzsa

okleveles építészmérnök, PhD, adjunktus, szakterülete az épületenergetika.

Dr. Tóth Elek

Dr. Tóth Elek vagyok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének DLA fokozattal rendelkező egyetemi docense, igazságügyi szakértő. Főbb kutatási területeim közé tartozik az épületdiagnosztika, épületfizika, épületenergetika, hő- és páratechnikai folyamatok térbeli modellezése, hőhídproblémák modellezése, épületszerkezetek konstrukciós kérdései, téglaszerkezetek, könnyű acélvázas szerkezetek, épületdiagnosztika, épületrekonstrukció.

Az energetikai tanúsítók képzésében, vizsgára felkészítésében a kezdetektől részt veszek.